1/2
Info ▶
 

Watford Road Radlett


This beautifully completed refurbishment project of 7000 sq ft required the entire remodeling of an existing detached dwelling in Radlett Hertfordshire together with a new swimming pool annex and an integrated landscape concept. Handed over in the summer of 2016 the scope included high end AV, lighting and cinema. We particularly like the relaxed flow of social spaces linking the living spaces with a new swimming pool. Two new fluid staircases create a sculptural bespoke light and airy feel to the house. High quality natural material choices complete the elegant interior.


 
 
1/2
Info ▶
 

Sambroke Square Barnet


Completed in 2016 this urban regeneration project provides a variety of new houses and flats on a former industrial estate in East Barnet. Comprising a high street corner building, Victorian terraces, internal mews and penthouse rooftops, these 32 new dwellings took on slightly different architectural responses to their site and context. Consequently a range of dwellings provide flexible distinctive accommodation. The project featured Lifetime Homes standards, Code 4 for Sustainable Homes, London Plan accommodation standards, Green Guide A ratings for materials specifications and Secure by Design.  At the heart of our thinking was the desire to create a sense of community. A safe attractive environment with a distinct identity all making best use of previously developed sustainable land.


 
 
1/2
Info ▶
 

Goodyers Avenue Radlett – Renewable style.


Construction of this imaginative 6000 sq ft  replacement dwelling in Radlett starts April 2017. The property is arranged over four floors where the ground and basement floors are laid out entirely for recreational uses. A sequence of spaces create interest and surprise as the plan unfolds.  A large entrance hall gives way to views through the kitchen family living space toward the garden. A central stair then sweeps down into the basement. Designed to optimize natural light, the basement comprises a sunken garden with a green living wall, an outdoor kitchen, private guest suite, cinema and leisure room. Conversely the private stair to upper floors is discrete and almost goes unnoticed. The house uses a distinctive mix of natural cambridge cream facing stocks, weathered copper and stained timber all combined with a language of architectural metalwork and balustrades. Renewable energy strategies integrate ground source hot water and underfloor heating with chilled ceilings for cooling, heat recovery and solar photovoltaic electricity. These technologies provide an efficient low carbon solution for heating, cooling and ventilation. The house will warm and condition fresh air, filter pollen and particulates. It will even cool and freshen wardrobes naturally.


 
 
1/2
Info ▶
 

Lillesden Grade 11 Refurbishment and Enabling Works


The first phase of this exciting commission to convert a stunning Grade 11 Listed school in Kent into new residential apartments has been completed 2017. The original building was been badly damaged by previous neglect and much of the historic fabric has been lost. Working with Sandhill Homes Ltd we are piecing together an exceptional restoration. The interior has been remodelled keeping the historical spaces intact whilst creating spectacular new living spaces. Each apartment has its own unique atmosphere and quality. The restoration works will be offset by a second phase of new enabling development in the grounds of this Listed parkland setting. 18 innovative new family homes will be built set amongst mature trees and lawns.


 
 
1/2
Info ▶
 

Grange Street Lofts, St Albans Conservation


St Albans, Hertfordshire

This RIBA Award winning scheme makes best use of an old light industrial printing shed. A Locally Listed building set within the St Albans Conservation Area allowed us to explore dynamic lofted interiors using natural daylight and bold architectural shapes. The result was seven entirely different spaces enjoying private city living.